Blog, Strana 2

Prečo nemôže byť poštovné na vzorky zadarmo

Pretože za poštovné platíme prepravným spoločnostiam, tak ako im platí úplne každý e-shop a nemôžeme rozdávať peniaze. Poštovné ZADARMO NEEXISTUJE. Vždy ho platíte. Je nereálne, aby bolo poštovné zadarmo poskytované pri takej nízkej hodnote objednávky ako je objednávka vzoriek. Naša firma nezastáva tento reklamný trik občas používaný na zákazníkoch firmami, ktoré si schovajú náklady na dopravu do marže produktu a tvária sa, že poštovné máte zadarmo. Nemáte, platíte zaňho v cene produktu, ktorého cena tým prezrádza, že je len umelo navýšená o tieto náklady, čo nesvedčí o kvalite takého produktu ale skôr o jeho nízkonákladovej výrobe. V cene produktu tak neplatíte za jeho kvalitu ale za skryté náklady na reálne predajcom zaplatené poštovné. Žiadny prepravca totiž nebude doručovať žiadnemu e-shopu tisíce zásielok len tak zadarmo.

poštovné na vzorky zadarmo
Giovani® je registrovaná ochranná známka a predstavuje najvyššiu kvalitu parfémov na pranie na trhu. Kvalitnejší produkt tohto druhu na trhu nenájdete. Vyrábame vysokokvalitné produkty a preto si nemôžeme dávať reálne platené náklady na dopravu do obchodnej marže produktov a tváriť sa, že “poštovné je zadarmo”. Nie je, platíme zaň. Cena našich produktov u nás odzrkadľuje ich kvalitu a nie reálne platený náklad na poštovné, ktorý platíme prepravcom. Nemáme nízkonákladové lacno vyrobené produkty. Doprava zadarmo alebo prehnané zľavy sa väčšinou zvyknú dávať na nelukratívne, málo zaujímavé a ťažko predajné menej kvalitné produkty, ktoré predajca nevie predať, ležiaky na sklade a podobne. My také produkty nemáme. O našu značku je obrovský záujem vďaka jej už na prvý pohľad najvyššej kvalite na trhu.

Dopravu zadarmo u nás máte pri objednávkach nad 50 EUR, ale nechceme používať reklamné triky na našich zákazníkoch pojmami ako “doprava zadarmo” aj pri nižších objednávkach a klamať tak zákazníkov, či znižovať kvalitu produktov a poskytovaných služieb a podobne.

Naša značka si získala zákazníkov vysokou kvalitou produktov, ale aj rýchlych služieb. Giovani® je najrýchlejšie rastúcou značkou parfémov na pranie na slovenskom trhu, aj ďalších trhoch susediacich krajín. Žiadna iná značka parfémov na pranie nerástla po svojom vstupe na trh tak rýchlo, ako Giovani®. Za prvých 9 mesiacov sme dokázali to, čo iným značkám trvalo aj niekoľko rokov. Na trhu sme od decembra 2022. Kvalitu si chceme udržať. Preto si u nás môžete byť istý, že u nás sa platí za reálnu hodnotu a vysokú kvalitu. Pretože kvalita má aj svoju hodnotu.

Bežná cena, akú platí každý e-shop s dobre vyjednanou zmluvou najlacnejšiemu dopravcovi na Slovensku je približne 2,25 EUR (+ prípadne aj dobierkový poplatok ak je zásielka na dobierku). A približne takúto sumu platí aj za tú najmenšiu a najľahšiu možnú zásielku (vzorky). Pri tisícoch objednávok denne by poskytovanie poštovného zadarmo pre predajcu znamenalo niekoľko tisíc eurové finančné straty denne.

Čiselný prepočet poštovného ,,zadarmo"

doprava zadarmo vzorkyAk je stále nepochopené prečo nie je možné, normálne a ekonomicky zdravé ak e-shop pri objednávke takejto nízkej hodnoty poskytuje aj poštovné zadarmo, skúsme si to znázorniť aj konkrétnejšie na príklade: Ak má e-shop napr. 3.000 objednávok vzoriek denne, za poštovné všetkých zásielok zaplatí prepravcovi približne 6.750 EUR. Keďže poštovné poskytol e-shop zákazníkovi aj pri takejto nízkej hodnote objednávky zadarmo, znamená to pre e-shop dennú finančnú stratu vo výške okolo 6.750 EUR, mesačnú stratu vo výške 209.250 EUR.

Je v poriadku z hľadiska finančnej stability a zodpovednosti firmy, z hľadiska zachovania, udržania, či prípadne aj zvyšovania kvality produktov a služieb firmy nechávať si dobrovoľne spôsobovať takéto obrovské finančné straty? A to len preto, aby e-shop zaujal široké spektrum zákazníkov? Je normálne kupovať si zákazníkov mesačne sumou okolo 209.250 EUR vyhodenou do koša? Je zodpovedné takéto konanie firmy voči štátnym úradom, inšpekcii práce, daňovému úradu a podobne?

 

Aké je ponaučenie?

Ak vyhľadávate kvalitný produkt, ktorý plánujete používať a užívať si jeho špičkové účinky, nestojí vám to za to váhanie nad eurom hore dole, ktoré je potrebné zaplatiť na poštovnom. Stálo by za to kúpiť si nekvalitný produkt, ktorý nikdy viac neobjednáte len preto, lebo bolo pri jeho kúpe poštovné "zadarmo"? Nestálo. Ak hľadáte kvalitu, nehľadajte najväčší diskont na internete. Tam totiž tú požadovanú kvalitu určite nenájdete. Kvalitný produkt aj služba majú vždy svoju hodnotu.

 

Starostlivosť o práčku a sušičku

Dostatočná starostlivosť o práčku a sušičku je dôležitá aj preto, aby prostriedky na pranie, vrátane parfémov na pranie, plnili 100% svoju funkciu. Ak jeden zo spotrebičov nie je dostatočne udržiavaný, alebo je zanesený z používania predošlých pracích prostriedkov, je účinnosť pôsobenia parfémov či aviváži znížená. Preto odporúčame, aby ste sa o vašu práčku a sušičku dostatočne starali a venovali im pozornosť.

Dôležitým prvým krokom je správny výber práčky a sušičky. Po zabezpečení domácnosti týmito elektrospotrebičmi je dôležité ich vhodné používanie a udržiavanie, čím sa zaisťuje ich správna a dlhá doba fungovania. Práčka predstavuje nevyhnutné vybavenie každej domácnosti. Nech už používate akýkoľvek typ práčky, nezabúdajte na primeranú starostlivosť, ktorá udržiava práčku v dobrom stave. Sušička zjednodušuje chod domácnosti, keďže jej využitím sa stráca povinnosť vešania mokrej bielizne.

  

Dodržiavanie stanovených pokynov

Práčka a sušička
Investujte do kvalitných produktov, ktorými sú naše parfémy na pranie. Aby Vaše elektrospotrebiče boli v ,,plnom zdraví,, po dlhú dobu je dôležité dbať aj na výber pracích prostriedkov a nezanášať ich nekvalitnými produktami. Oleje do prania sa používajú v minimálnom množštve a preto je práčka menej vyťažená než pri používaní objemných aviváži.

Ďalším bonusom používania našich produktov sú dlhotrváce a intenzívne vône. Vaša bielizen a domácnosť bude unikátne a po dlhú dobu prevoňaná. Perte a sušte bielizeň na požadovanej teplote podľa typu bielizne, čomu prispôsobte zvolený program. Dodržiavanie stanovených pokynov a používanie vysokokvalitných produktov vedie ku kvalitnému fungovaniu elektrospotrebičov a predchádzaniu možných problémov.

 

Pár tipov ako sa starať o práčku

  • odkontrolujte a vyprázdnite vrecká od predmetov, ktoré do prania nepatria
  • dbajte na pravidelné čistenie jej vnútra
  • pravidelne prečisťujte nádobku na aviváž
  • dávkovač na prášok na pranie preplachujte vodou
  • po ukončení prania nechajte práčku otvorenú, čím zaistíte odparenie zvyšnej vody a vysušenie jej vnútra
  • odporúča sa raz za štvrťrok pustiť práčku na 90 °C, čím sa zbavíte nežiadúcich baktérii ako aj iných nečistôt
  • nezabúdajte na dodržiavanie stanovenej hmotnosti bielizne a práčku nepreťažujte
 

Udržiavanie čistých filtrov sušičky

Ak vaša sušička nie je vybavená funkciou automatického čistenia filtrov, dbajte na pravidelné zbavovanie zachytených textilných vláken. Filter vyberiete, prepláchnete a necháte vysušiť. Vnútro sušičky utriete a následne vložíte filter. Myslite aj na nádrž kondenzátora, z ktorého je pri používaní niektorých typov sušičky, potrebné vylievať vodu. Aj v prípade používania tohto elektrospotrebiča sa vyhnite jeho preťažovaniu a sušičku po použití nechajte otvorenú.

Ako sa starať o sučičku


Prevoňajte váš šatník

Dostatočná údržba, vhodný prášok na pranie a naše parfémy na pranie predstavujú záruku voňavej bielizne. O to predsa ide, aby výsledkom prania bolo voňavé oblečenie, ktoré si s radosťou obliekame. Výbornú náhradu aviváže na pranie predstavujú oleje do prania.

Je to inovatívna a najvoňavejšia náhrada aviváže. Vaša bielizeň bude voňať aj po uložení do šatníka. Kvalitný parfém na pranie si môžete vybrať z našej širokej ponuky, ktorá obsahuje aj exkluzívne limitované edície. Dlhodo a intenzívne voňavá bielizeň vás uistí o správnosti použitia.

Starostlivosť a práčku a sušičku je kľúčová pre ich dlhú životnosť a efektívnu prevádzku. V prípade zanedbanej starostlivosti a nepravidelnom čistení sa zníži výkon spotrebičov a upchaté filtre vedú k zvýšenej spotrebe energie. Po praní nechajte dvierka a nádržku otvorené aby sa primerane prevzdušnili. Okrem toho je dôležité pravidelne čistiť tesnenia a gumené diely, aby sa predišlo vzniku zápachov a plesní. Je dôležité dávať pozor na oblečenie, ktoré obsahuje kovové či plastové časti ako je kostica na podprsenke. Jednoduchým opatrením pred zapadnutím týchto kusov oblečenia do útrob pračky je textilné vrecko. Základom ochrany a starostlivosti o práčku sú aj vhodné pracie prípravky, nepoužívajte agresívne čistiace prostriedky alebo rozpúšťadla, mohli by poškodiť spotrebič.

 

 

Ako zachovať farbu oblečenia

Ani vy nemáte radi, keď vaše obľúbené tričko, mikina či sukňa postupne strácajú pôvodný odtieň? Zmenu farby môžete výrazne spomaliť tak, aby ste sa z nich mohli tešiť čo najdlhšie. Poradíme vám, ako správne a v čom prať, aby sa zachovala vaša farba oblečenia.

 

Tmavé, farebné a svetlé roztriedťe

Prvou zásadou, ktorá vám pomôže zachovať farbu oblečenia, je jeho triedenie pred praním. Biele kúsky by ste mali dávať do práčky zvlášť. Inak by sa mohlo ľahko stať, že ich z nej vyberiete s nádychom farieb z iného oblečenia alebo dokonca s fľakmi.

Čierne a tmavé farby môžete dať do prania spoločne. Oblečenie v bledších odtieňoch tiež. Spoločné pranie rovnakých farieb pomáha zabrániť ich nežiaducemu zafarbeniu aj strate farebnosti. Chrániť farby pomáha tiež obrátenie oblečenia naruby. Jednou z viacerých výhod akú majú parfémy na pranie Giovani® je, že napomáhajú udržiavať žiarivú a neblednúcu farbu oblečenia.

Skontrolujte etikety

Veľa o tom ako prať, vám napovedia taktiež štítky na oblečení. Prezradia vám, či ho môžete dať do práčky a akú teplotu by ste mali zvoliť. Dodržaním odporúčanej teploty zabránite blednutiu farieb a neželanej zmene tvaru. Vo všeobecnosti sú vyššie teploty vhodné na bavlnu, nižšie na pranie syntetiky a jemnejších materiálov. Podľa toho následne zvolíte prací program.

 


Príjemne voňavá bielizeň nielen po vytiahnutí z práčky, ale aj po dlhšom čase strávenom v šatníku. To je cieľ, ktorý by chcela dosiahnuť každá gazdiná. Okrem vhodne zvoleného prášku, teploty a spôsobu prania je potrebné pridať aj vhodný prostriedok ako náhradu aviváže, ktorý sa stará nie len o farbu vášho oblečenia, ale aj o vôňu, ktorá vydrží. Intenzívnu a dlhotrvácnu vôňu vám prinesú parfumy na pranie Giovani®.

Sú vyrobené z koncentrovaných vonných esencií. Vďaka ich vysokého obsahu si bielizeň zachová svoju nadobudnutú vôňu aj po sušení oblečenia v sušičke. Parfum na pranie sa používa v miniatúrnom množstve 5 ml na 4 kg bielizne. Následne je parfém vypustený do obrovského množstva vody pri vhodnej teplote a perie sa väčšinou aj viac ako hodinu so 4 kg bielizne. V práčke sa parfém veľmi dobre a rýchlo rozpustí. Nezostávajú po ňom preto žiadne zvyšky ani fľaky. Parfémy na pranie sú vhodné na všetky typy tkanín. Ich malé množstvo pri používaní nezanáša práčku a napomáha farbe vášho oblečenia.

ako zachovať farbu oblečenia


Na bielu bielizeň zvoľte prášok na pranie s obsahom špeciálnych bieliacich zložiek, ktorý pomôže odstrániť z oblečenia aj silnejšie znečistenie. Na farebné kúsky by ste isto mali používať prášok určený na pranie farebnej bielizne, ktorý obsahuje zložky na ochranu farieb.

Chceli by ste, aby vaše čierne tričko časom nezosivelo? Vhodné sú na tento účel tekuté pracie prostriedky, ktoré obsahujú zložky na čierne oblečenie. Na jemné tkaniny, napríklad vlnu alebo hodváb, budete potrebovať samostatný prípravok. Dodržiavajte tiež odporúčané dávkovanie, ktoré nájdete na obale.

Rozdiel môže byť v dávke prášku na veľmi znečistenú bielizeň. Ako sme už spomínali, naše oleje na pranie Giovani® obsahujú zložku, ktorá sa stará o to, aby vaša bielizeň zostala plná života a farieb aj po praní.

Pranie v studenej vode

Jednou z ďalších možnosti ako zachovať farbu oblečenia pri praní, je pranie v studenej vode. Tento spôsob je šetrný k vášmu oblečeniu ale aj k vašej peňaženke. Okrem farby, studená voda pomáha predchádzať krčeniu a scvrkávaniu látky, nezafarbuje a je šetrná k životnému prostrediu. Nezabudnite však, že niektoré odevy je potrebné zbaviť zápachu, baktérií alebo škvŕn a na to je potrebné využiť vyššiu teplotu pri praní. Väčšinou sú to uteráky alebo posteľná bielizeň.

Ako často prať

Ako často by sme mali prať závisí od niekoľkých faktorov ako je typ oblečenia, aktivity a osobné preferencie. Spodná bielizeň, ponožky, plavky a oblečenie na cvičenie je potrebné prať po každom použití. Posteľná bielizeň by sa mala prať raz do týždňa a uteráky po 3.-4. použití. Menej často je potrebné prať džínsy, šortky a nohavice. Interval je približne každé 3-4 použitia, je dôležité dbať na materiál a opotrebovanosť látok. Sezónny odev ako sú kabáty, čiapky, šatky a rukavice nie je nutné prať viackrát ako každých pár týždňov alebo po ukončení sezóny. Najdôležitejšie je si zapamätať, že dôležitú úlohu zohráva pot, pretože ak sa viac potíte, mali by ste častejšie prať.

 

Čo je parfum na pranie

V dnešnej uponáhľanej dobe, kedy sa snažíme udržať krok s rýchlym tempom života, je dôležité mať voňavú a sviežu bielizeň, ktorá nám dodáva pocit pohody a čistoty. Pranie s parfumami na pranie Giovani prináša novú dimenziu do našej každodennej starostlivosti o odevy a domácnosť.

Nová dimenzia prania s parfumami na pranie

 

Parfumy na pranie, tiež známe ako oleje na pranie, sú novým trendom v oblasti pracích prostriedkov. Tieto vône sú špeciálne vyvinuté tak, aby dodali vašej bielizni a odevom príjemnú a intenzívnu vôňu, ktorá vydrží oveľa dlhšie ako tradičné aviváže. S ich pomocou môžete mať voňavú bielizeň a voňavú domácnosť bez potreby používať aviváž. Výhodou je aj ich použitie v malom množstve a starostlivosť o vaše oblečenie.

Giovani® exkluzívnou značkou parfumov na pranie a ďalších voňavých produktov. Parfumy na pranie Giovani®, narozdiel od niektorých konkurenčných produktov, neškodia vašej pokožke. Sú vyrobené v EÚ používajúc len tie najkvalitnejšie suroviny vonných esencií. Vďaka 100% prírodným vonným olejom ktoré sú základom Giovani® parfumov na pranie, získate výnimočnú vôňu, ktorá vydrží po celý čas nosenia oblečenia. Navyše naše parfumy neobsahujú žiadne karcinogénne látky a sú v súlade so všetkými normami Európskej únie.

Parfumy na pranie Giovani® sú sú netestované na zvieratách, čo znamená, že sú zodpovedné aj voči životnému prostrediu. Nezanechávajú na bielizni povlak, vytvárajú dlhotrvácnu vôňu pre vaše oblečenie a bielizeň, nefarbia a sú dobre rozpustné vo vode. Parfumy na pranie Giovani®vegánske, neobsahujú dioxán, SVHC, parabény, PBT/vPvB látky, ťažké kovy, znečisťujúce reziduá, tenzidy, nanolátky ani mikroplasty. Viac informácií o zložení uvádzame priamo u produktov v časti "Podrobnosti" alebo na samotnej etikete každého produktu.

 

Každý parfum do prania Giovani® je jedinečnou vôňou, ktorá dodáva vašim odevom nezabudnuteľnú a dlhotrvajúcu vôňu. Sú inšpirované značkami luxusných svetových parfémov. Vďaka vysokej koncentrácii vonných esencií stačí malé množstvo a bielizeň bude voňavá niekoľko týždňov. Sú vhodné na všetky druhy textílií, ako športové oblečenie alebo aj hodváb. Parfum na pranie jednoducho nalejte do nádobky na aviváž namiesto aviváže.

Parfumy na pranie Giovani® môžete použiť nielen pri praní, ale aj ako čistič podláh. Stačí pridať jeden vrchnáčik do vody a vaša domácnosť bude voňavá po dlhú dobu. Taktiež môžete parfumy použiť aj v aróma difuzéroch. Stačí pridať zopár kvapiek do vody a vaša domácnosť bude krásne rozvoniavať.

Na pranie parfum

Ako vznikol parfum na pranie

Kde inde by mal vzniknúť produkt tohto typu, ako v krajine známej svojou bohatou parfumérskou históriou. Taliansko je známe svojím zmyslom pre estetiku, módu a luxus, čo sa prirodzene premieta aj do starostlivosti o domov a oblečenie. Keďže Taliansko je dodávateľom tých najkvalitnejších vonných esencií, stalo sa aj rodiskom prvých parfumov určených do prania.
Prvé náznaky používania vôní na pranie možno sledovať až do stredoveku, keď sa esenciálne oleje a vonné byliny pridávali do vody na pranie bielizne, aby ju osviežili a zároveň dodali jemnú vôňu. V období renesancie vtedajší majstri parfumérstva začali experimentovať s rôznymi kombináciami vôní, aby vytvorili unikátne esencie pre šľachtu a vyššiu spoločnosť. Vône na pranie sa stali dôležitou súčasťou každodenného života. Najčastejšie sa používali esencie z kvetov, citrusov a vzácnych drevín.
S príchodom priemyselnej revolúcie a rozvojom chemického priemyslu v 19. storočí sa výroba parfumov na pranie stala dostupnejšou širším masám. V 20. storočí sa parfum na pranie stal bežnou súčasťou domácností. Dnešný trh parfumov na pranie je v Taliansku už prehustený a plný rôznych prípravkov rôznej kvality. V Giovani® sme sa pri vznikaní našej značky rozhodli vyvinúť vlastné receptúry, aby sme mali kvalitu pod kontrolou a mohli tak vytvoriť tie najlepšie produkty na trhu parfumov na pranie.
 

Aký je rozdiel medzi bežnou avivážou a parfumom na pranie?

Parfumy na pranie majú mnoho výhod. Naša značka ponúka tie najkvalitnejšie produkty. Ich použitie je jednoduché a pohodlné. Stačí pridať pár kvapiek parfumu do práčky spolu s vaším oblečením a nechať práčku vykonať svoju prácu.

Po vypratí budete mať voňavú bielizeň, ktorá vám dodá pocit sviežosti a čistoty. Rozvoniavať bude aj niekoľko týždňov. Parfumy na pranie Giovani® sa používajú v malom množstve 5 ml/4 kg bielizne, čo nezaťažuje práčku tak ako použitie veľkého objemu aviváže.

Parfumy na pranie Giovani® ponúkajú širokú škálu vôní, takže si môžete vybrať tú, ktorá vám najviac vyhovuje. V sortimente značky nájdete napríklad sviežu Passion Blue, sladkú Bubble Pink alebo limitované edície, z ktorých spomenieme výnimočnú Red Cashmere. Vaša bielizeň bude voňať okúzľujúco.

Parfumy na pranie su tiež náhradou za aviváž. Niektoré aviváže môžu obsahovať chemikálie, ktoré môžu dráždiť citlivú pokožku. S parfumami na pranie Giovani® sa nemusíte obávať týchto problémov, pretože sú šetrné k pokožke a zároveň poskytujú príjemnú vôňu.



Ako si vybrať parfum na pranie

Parfumy na pranieZ našej ponuky parfumov do prania si každý nájde svojho adepta, ak nie hneď viacerých. Väčšina zákazníkov tvrdí, že im voňajú všetky alebo skoro všetky a vône parfumov na pranie preto striedajú. Na začiatok odporúčame pozrieť si našu tabuľku porovnania vôní, kde si môžete vône dôkladnejšie porovnať a vybrať. V ponuke máme aj sadu vzoriek parfumov na pranie. Vyskúšate tak všetky a nájdete pre vás tie najvhodnejšie. K balíčku vám pribalíme letáčik, v ktorom si viete farebne vyznačiť ktorá vôňa je vášmu ,,čuchu,, najbližšia.

Vyskúšajte novú dimenziu prania s parfumami na pranie Giovani® a objavte tieto nádherné vône, ktoré prevoňajú nielen bielizeň, ale aj celú domácnosť. Už nikdy sa nebudete musieť obávať, že vaša bielizeň nebude dostatočne voňavá. S parfumami na pranie Giovani® získate možstvo výhod, vrátane dlhotrvajúcej vône, ktorá vám dodá pocit sviežosti a pohody.